Telefoonnummer

+ 316 289 768 38

E-mail

ramona@viamore.nl

Bereikbaar

Ma-vr: 8:00 - 18:00

Virtual Assistants (VA) maken een opmars. Steeds vaker kom je de term VA tegen. Of een variant daarop: Virtueel Assistant, personal assistant, business support, virtueel support. Allemaal leuk en aardig maar wat doet een VA eigenlijk en wat kan je ermee als ondernemer?

Een VA is een persoonlijke assistent die hoofdzakelijk virtueel, dus online werkt. Op sommige momenten kan het wenselijk zijn dat een VA op locatie werkt, in overleg is dat vaak wel mogelijk. 

Meestal neemt een VA administratieve en organisatorische taken over die anders vanuit kantoor worden gedaan. Behalve dat allround VA’s diverse taken kunnen uitvoeren zijn zijn er ook VA’s met een specifieke expertise. Er zijn VA’s die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in social media, sales funnels, website bouwers. Dus voordat je gaat samenwerken met een VA is het handig om te kijken wat je precies wilt uitbesteden.

Grote kans dat je taken die je niet leuk vind om te doen, omdat het je business niet is maar iets wat nu eenmaal bij het ondernemen hoort, kan uitbesteden aan een VA. Door het uitbesteden houdt je meer tijd en energie over die je weer in je onderneming kan investeren!